Двамата братя, задържани за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната. Това заяви говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова пред Нова телевизия.

Вчера Десислав и Иван Дамянови бяха освободени под домашен арест. Те са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди, като тези обвинения могат да претърпят промени спрямо резултатите от аутопсията и експертизите.

Биячите на Тодор вече са обвинени в предумишлено убийство

След 2 аутопсии в заключенията на медиците липсва причината, довела до смъртта на ученика. Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал подобни проблеми.

Изповедта на родителите на пребития до смърт Тодор

Тодор издъхна в болницата във вторник след побой на централна улица във Враца заради направена забележка. Първоначално биячите му бяха привлечени като обвиняеми за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на нанесена лека телесна повреда.

Един от биячите на Тодор: Не съжалявам, той ни нападна

Това провокира остро обществено недоволство. Обвинител номер едно Сотир Цацаров прати прокурори от Върховната касационна прокуратура в областния център. Наблюдаващият прокурор повдигна нови обвинения - за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Адвокат Марковски: Хората излизат на улицата, това е великолепно

Снощи съдът пусна двамата братя под домашен арест. Близки и приятели на Тодор, следили гледането на мярката за неотклонение и решението на съда, бяха възмутени от него. Заплашиха, че ще се вдигнат на бунт и ще се саморазправят.

Източник: Novanews.bg